Εκτύπωση
Στο πλαίσιο των δράσεων τού Ομίλου Model United Nations τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών οι μαθητές πήραν μέρος στο συνέδριο προσομοιώσεως των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών, SAIMUN 2015, που διοργανώθηκε στο Δουβλίνο, από 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2015.
Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την Aγγλική γλώσσα, οι μαθητές πραγματεύτηκαν επίκαιρα διεθνή θέματα, όπως η εθνική ασφάλεια, το μεταναστευτικό πρόβλημα, η επιστημονική πρόοδος και ηθική, η τρομοκρατία, η παιδική παχυσαρκία, και κλήθηκαν να τα αντιμετωπίσουν και να λάβουν αποφάσεις. Οι χώρες, που με επιτυχία εκπροσώπησαν οι μαθητές στο εν λόγω συνέδριο, ήταν η Κύπρος και η Γκάνα. Έλαβαν μέρος οι μαθητές: Αθανασοπούλου Ιουλίτα, Ανδρουτσέλη Θεανώ, Δουγαλής Αστέρης, Δουγαλής Γιώργος, Θεοφιλά Όλγα, Καραζέρη Ζωή, Παλούμπη Νίκη και Στουραΐτης Γιώργος.
Κατά τη διάρκεια τού εκπαιδευτικού αυτού ταξιδιού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χαρακτηριστικά αξιοθέατα τής Ιρλανδίας, όπως τα Cliffs of Moher, η γραφική πόλη Galway και το μεσαιωνικό κάστρο Bunratty, και να γνωρίσουν τον πολιτισμό τής χώρας μέσα από ιρλανδικά αθλήματα, χορούς και παραδοσιακή μουσική.
Τους μαθητές προετοίμασε η υπεύθυνη καθηγήτρια τού Ομίλου MUN δρ. Γεωργία Πανίτσα και συνόδευσε η φιλόλογος κ. Ελένη Νικολακοπούλου.
Τον επίλογο γράφουν οι ίδιοι οι μαθητές.
“H συμμετοχή μας στο SAIMUN ήταν μία αξέχαστη εμπειρία, μέσα από την οποία αποκομίσαμε πολλά. Δουλεύοντας τα θέματα των επιτροπών μας, μπήκαμε στη διαδικασία να μάθουμε και να προβληματιστούμε για σοβαρά ζητηματα που απασχολούν τον κόσμο στις μέρες μας”, σημειώνει η μαθήτρια τής Γ΄ τάξης Όλγα Θεοφιλά. Και συνεχίζει: “Στο Συνέδριο γνωρίσαμε πολλούς μαθητές από άλλες χώρες, με τους οποίους έχουμε ακόμα επικοινωνία και ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε σύντομα σε κάποιο άλλο MUN. Τέλος, άρεσε σε όλους το όμορφο και επιβλητικό Δουβλίνο και ελπίζουμε να επαναλάβουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία!»