Αρσάκεια Πατρών
Mε αφορμή την Πανελλήνια Hμέρα Σχολικού Εθλητισμού, που είχε θέμα «Σχολικός αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα ολυμπιακά και τα παραολυμπιακά αθλήματα», τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών οι εξής δράσεις:
Εικαστικές δημιουργίες κατά τάξεις με θέμα τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα.
• Δημιουργία πανό με συνθήματα βασισμένα στις αρχές τού ολυμπισμού.
• Ανάρτηση των πανό στον πολυχώρο εκδηλώσεων τού Σχολείου.
• Συγκέντρωση των μαθητών όλων των τάξεων στον πολυχώρο, όπου έγινε παρουσίαση από τη Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Γεωργίου των βασικών αρχών τού ολυμπισμού. Έγινε επίσης αναφορά στην ολυμπιακή σημαία και στον ολυμπιακό όρκο.
• Παρουσίαση τού εντύπου που δημιούργησαν μαθητές κατά το σχολικό έτος 2014-2015 με θέμα «Ευ αγωνίζεσθαι», με έμφαση στα παραολυμπιακά αθλήματα. Δείτε το έντυπο σε μορφή e-book στην ακόλουθη διεύθυνση: www.arsakeio.gr/images/stories/PA/2014-15/GYMP/olympiakoi_patra
• Προβολή βίντεο από τη συμμετοχή των μαθητών τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών στο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο 2015 με θέμα «Αγώνας και Αγώνες: Πρόκληση στο πνεύμα, στην κοινωνία, στην επιστήμη, στον πολιτισμό». Οι μαθητές τού Σχοελίου είχαν δραματοποιήσει χορογραφία με θέμα την αφή τής ολυμπιακής φλόγας και το αρχαίο πένταθλο.
• Υποδοχή τής πρωταθλήτριας κολύμβησης Νόρας Δράκου, η οποία έχει κατακτήσει 5η θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τού Λονδίνου το 2012. Η πρωταθλήτρια μοιράστηκε με τους μαθητές τις εμπειρίες της από την συμμετοχή της αυτή, απάντησε στις ερωτήσεις του και συζήτησε μαζί τους.
Αθλητικές δραστηριότητες στα γήπεδα τού Σχολείου για δύο διδακτικές ώρες. Οι μαθητές τής Α΄ τάξης, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, έπαιξαν από έναν αγώνα, χωριστά τα αγόρια και χωριστά τα κορίτσια. Τα αγόρια των Β΄ και Γ΄ τάξεων έπαιξαν μπάσκετ και τα κορίτσια των Β΄ και Γ΄ τάξεων έπαιξαν βόλεϊ.
• Κατά τάξεις πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες (κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες) με θέμα τα ολυμπιακά αθλήματα και τα ολυμπιακά ιδεώδη.
• Προβολή σχετικών βίντεο.
Συζήτηση με τους μαθητές γύρω από τις αξίες και τις αρχές τού ολυμπισμού.