Αρσάκεια Πατρών
Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Στα ίχνη τού παρελθόντος. Γνωριμία με τα Ρωμαϊκά μνημεία τού τόπου μου», επισκέφθηκαν τα γραφεία τής κίνησης πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», στην Αθήνα, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο αυτής κ. Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του.
Αφού καλωσόρισε τους μαθητές, ο κ. Μπένος παρουσίασε τις δράσεις τής κίνησης «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τις προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να αναδειχθούν τα μνημεία τής πατρίδας μας και να υπάρξουν προωθητικές ενέργειες για την ανασκαφή και ανάδειξη νέων μνημείων, τα οποία δεν έχουν δει το φως τής δημοσιότητας, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη αδυνατεί λόγω των οικονομικών δυσχερειών να το κάνει.
Επίσης ο κ. Μπένος ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσφατη ανακάλυψη, με τη βοήθεια τής κίνησης,  ενός αρχαίου θεάτρου στην περιοχή Κούλμα τής Λευκάδος. Ενός θεάτρου μεγάλων διαστάσεων και χωρητικότητας 10.000 θεατών!
Εν συνεχεία οι μαθητές παρουσίασαν τις έως τώρα δράσεις τους με εποπτικό υλικό και ανέφεραν το πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να ακολουθήσουν, με αποκορύφωμα την τελευταία εκδήλωση – παρουσίαση τού προγράμματος στο ιστορικό κέντρο τής Πάτρας και το Ρωμαϊκό Ωδείο.
Εκπρόσωπος τής ομάδας εργασίας παρέδωσε ένα συμβολικό ποσόν για τις ανάγκες τής κίνησης «ΔΙΑΖΩΜΑ», γεγονός που συγκίνησε τον κ. Μπένο, ο οποίος συνεχάρη και επαίνεσε τα παιδιά για την ευαισθησία τους.
Τους μαθητές συνόδευαν ο υπεύθυνος τού προγράμματος κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, θεολόγος, και η κ. Βασιλική Παναγοπούλου, φιλόλογος.
Στην παραπάνω επίσκεψη παρευρέθη και η εκπρόσωπος τού «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στην Πάτρα κ. Γεωργία Μανωλοπούλου, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια τού προγράμματος συνεργάζεται με την ομάδα εργασίας και βοηθά με τις γνώσεις της στην εξέλιξη τού προγράμματος.