Αρσάκεια Πατρών
Την τελευταία δεκαετία το διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο μάθησης, διά βίου εκπαίδευσης, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Και όπως κάθε εργαλείο, έτσι και το διαδίκτυο διέπεται από κανόνες χρήσης που οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε για να το χρησιμοποιούμε σωστά και με ασφάλεια.
Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών επιδιώκει να καταστήσει τους μαθητές ικανούς, ώστε να χρησιμοποιούν τις διαδραστικές τεχνολογίες με ασφάλεια, γνωρίζοντας παράλληλα τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη και δίχως κανόνες χρήση τους, κάτι που εξάλλου υπαγορεύεται και από τους στόχους τού Νέου Σχολείου.
Γι’ αυτόν τον λόγο, και στο πλαίσιο τής διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μαθητών σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, πραγματοποίησε στις 10 Φεβρουαρίου 2016 ημερίδα, με στόχο να υποστηρίξει τα παιδιά στην αναγνώριση των πιθανών διαδικτυακών κινδύνων, στην προστασία τής ιδιωτικής τους ζωής και στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή στον ψηφιακό κόσμο, δεδομένου ότι η ανάπτυξη τής κριτικής ικανότητας των παιδιών αποτελεί τον πιο ισχυρό τους σύμμαχο για να μπορούν να χαίρονται τις απεριόριστες δυνατότητες τού διαδικτυακού κόσμου, χωρίς υπερβολές και με ασφάλεια.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων τής Α΄Γυμνασίου.
Υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο κ. Σάββας Σταματόπουλος, τεχνολόγος μηχανολόγος μηχανικός M.Sc των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.