Αρσάκεια Πατρών
Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την εκδημία τού ποιητή των «Προσανατολισμών» και τού «Άξιον Εστί» Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος πέθανε στις 18 Μαρτίου 1996, οι μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών αισθάνθηκαν την υποχρέωση να μνημονεύσουν, με μια σεμνή εκδήλωση τον μεγάλο Έλληνα ποιητή.
Ξέροντας ότι είναι αδύνατον να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα τής προσωπικότητας και τού πολυσχιδούς έργου του, προσπάθησαν να προβάλουν το έργο και την προσφορά του και να έρθουν πιο κοντά στον ποιητή που εξέφρασε μια εποχή, που έκλεισε μέσα του και μέσα στην ποίησή του έναν οραματισμό, που συνδέθηκε με το Αιγαίο, υμνολογώντας το, και τα ολοφώτεινα νησιά του, που εξέφρασε κατά τον καλύτερο και πιστότερο τρόπο τα ιδανικά και τη βαθύτερη πίστη ενός λαού σε αμετάθετες αξίες ζωής.
Την επιμέλεια τής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στα Σχολεία, είχαν η Διευθύντρια τού Γυμνασίου κ. Κατερίνα Γεωργίου και η υπεύθυνη τής Βιβλιοθήκης κ. Κατερίνα Σκόνδρα.
Στους μαθητές δόθηκε και ευσύνοπτο έντυπο για τη ζωή και το έργο τού νομπελίστα ποιητή την επιμέλεια τού οποίου είχε η Διευθύντρια τού Γυμνασίου.