Εκτύπωση
Οι μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών παρακολούθησαν ένα διαφορετικό μάθημα Θρησκευτικών με βιωματικό χαρακτήρα, σε μιαν αρμονική χειραψία με την τέχνη τής ζωγραφικής, και συγκεκριμένα με την αγιογραφία.
Μετά από σχετική πρόταση τού θεολόγου τού Σχολείου κ. Σπύρου Σκιαδαρέση, οι μαθητές και των τριών τάξεων τού Γυμνασίου φιλοτέχνησαν την εικόνα τού αγίου τού οποίου φέρουν το όνομα με την τεχνική τού découpage, δηλαδή την επικόλληση εικόνας σε χαρτί επάνω σε ξύλο τύπου mdf, διαστάσεων 15Χ20 cm.
Οι μαθητές προετοίμασαν την ξύλινη επιφάνεια και συγκεκριμένα το πίσω μέρος, βάφοντάς τη με χρώμα σε απόχρωση μπορντό. Εν συνεχεία τοποθέτησαν την εικόνα σε χαρτί την οποία κόλλησαν με ειδική διάφανη κόλλα και τέλος πέρασαν την επιφάνειά της με διάφανο βερνίκι.
Έτσι, για λίγες ημέρες στο Σχολείο λειτούργησε ένα εργαστήρι βυζαντινής αγιογραφίας με τα παιδιά να δημιουργούν πάνω από 90 εικόνες με διαφορετικούς αγίους, καλύπτοντας όλο το φάσμα τού αγιολογίου και αντιμετωπίζοντας με μεγάλο ενθουσιασμό τη δουλειά τους αυτή!
Εξάλλου, πολλές φορές και με διάφορες ευκαιρίες στο μάθημα των Θρησκευτικών τους έχει δοθεί η δυνατότητα να ασχοληθούν με ανάλογες βιωματικές δράσεις και πραγματικά να τις ευχαριστηθούν. Να υπενθυμίσουμε και τις σημαντικές συναυλίες που έχουν δώσει με εκκλησιαστικούς ύμνους επενδυμένους με βυζαντινή μουσική σε σημαντικούς ιερούς χώρους.
Ασφαλώς αυτό είναι το καλύτερο μάθημα για τα παιδιά!
(http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/387837)