Αρσάκεια Πατρών
Την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών προσκλήθηκαν μαζί με τους γονείς τους για μια πρώτη γνωριμία με τους καθηγητές τού Γυμνασίου σε «ανοιχτή τάξη».
Τα παιδιά καθώς και οι παρευρεθέντες γονείς κατατοπίστηκαν σχετικά με το διευρυμένο πρόγραμμα των Ξένων Γλωσσών και για τη μελλοντική συμμετοχή των μαθητών στις προσομοιώσεις συνεδριάσεων τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations).
Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία μιας πρώτης επαφής με τα μαθήματα τής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο προσέγγισής τους στο Γυμνάσιο.
Επίσης πληροφορήθηκαν για τους Ομίλους και τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Ρητορικούς, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, Αγωγής Σταδιοδρομίας) που εκπονούνται στο Γυμνάσιο καθώς και για τις δραστηριότητες που στόχο έχουν να αναδείξουν τα ταλέντα και την προσωπικότητα των μαθητών.
Τέλος οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας και ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο για τη διδασκαλία κάθε μαθήματος.
Κατά τη διάρκεια τής απασχόλησης των μαθητών στα εργαστήρια με τους υπεύθυνους καθηγητές, οι γονείς τους ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια τού Γυμνασίου, η οποία απάντησε στα ερωτήματά τους σχετικά με τη λειτουργία τού Γυμνασίου.
Στους μαθητές μοιράστηκε αναλυτικό ενημερωτικό φυλλάδιο με τις δράσεις τού Γυμνασίου κατά το τρέχον σχολικό έτος.