Αρσάκεια Πατρών
Στο πλαίσιο βιωματικής διδασκαλίας τού μαθήματος των Θρησκευτικών, μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 επισκέφθηκαν το εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας τής ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, συνοδευόμενοι από θεολόγο κ. Σπύρο Σκιαδαρέση, Μ.Α.Th.
Εκεί τους υποδέχθηκε ο διδάσκων αγιογράφος και υπεύθυνος τής Σχολής κ. Πέτρος Λαμπρινάκος, ο οποίος επί δίωρο και πλέον έδειξε την τέχνη τής αγιογραφίας στους μαθητές, απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις τους. Στην επίσκεψη συμμετείχε και οκταμελής ομάδα μαθητών τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, οι οποίοι το τρέχον σχολικό έτος στη Ζώνη Πολιτισμού τού σχολικού προγράμματος διδάσκονται την τέχνη τής αγιογραφίας από τον κ. Σκιαδαρέση, ο οποίος είναιι και πτυχιούχος Βυζαντινής Αγιογραφίας τής παραπάνω Σχολής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο σχολικό έτος όλοι οι μαθητές και των τριών τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών είχαν φτιάξει με την τέχνη decoupage σε ξύλο την εικόνα τού Αγίου τού οποίου κάθε μαθητής φέρει το όνομα.
Την εφετινή χρονιά το ίδιο θα κάνουν και οι νέοι μαθητές τής Α΄ γυμνασίου αλλά και οι νέοι μαθητές και των τριών τάξεων τού γυμνασίου. Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε με θέρμη τόσο από τους μαθητές και όσο και από τους γονείς τους.