Εκτύπωση

Οι μαθητές τής Γ΄ τού  Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου. διαβάζουν ποίηση, αναζητούν ποιήματα που έχουν μελοποιηθεί, αναρτούν ένα αγαπημένο τους ποίημα, εμπνέονται και κάνουν τα δικά τους βήματα στο χώρο της ποίησης (πατήστε εδώ)...

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούν ένα μικρό αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατό του.
.
Μας είναι απαραίτητη η Ποίηση γιατί:
«μας αφυπνίζει, μας συντροφεύει, μας θυμώνει, μας περιπαίζει, μας πείθει,
μας εξαπατά, μας απενοχοποιεί, μας κάνει να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας,
με όσα αρνηθήκαμε,
όσα δεν τολμήσαμε,
όσα φοβηθήκαμε,
όσα αγαπήσαμε…
Ώσπου κάποια στιγμή μας ανταμείβει για την αφοσίωσή μας , μας αποκαλύπτει την αλήθεια, μας λέει καθαρά πως ανήκει σε όλους»

Η κ. Κατερίνα Γεωργίου, φιλόλογος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η ποίηση ως Τέχνη εξαίρει το ακραίο, υπενθυμίζοντας στον άνθρωπο τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που έχει ξεχάσει στο όνομα αξιών που τον αλλοτριώνουν και τον αποξενώνουν από το πραγματικό νόημα τής ύπαρξής του.
Και είναι μεγάλη η συγκίνηση που νιώθει ένας καθηγητής κάθε φορά που οι 15χρονοι μαθητές του μοιράζονται μαζί του τα συναισθήματά τους...
Το παραπάνω ποίημα μιας μαθήτριας αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία αυτού τού padlet με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2021."