Εκτύπωση

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο τού προγράμματος Erasmus+ HaLL, ομάδα μαθητών τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών συντόνισε τον δεύτερο κατά σειρά διαδικτυακό κύκλο συζητήσεων μαθητών για ζητήματα φυσικής αγωγής, ψυχικής υγείας και άθλησης στην εκπαίδευση και την καθημερινότητα των εφήβων.

Υπό την καθοδήγηση τής ελληνικής ομάδας, οι μαθητές τού Αρσακείου μαζί με μαθητές από σχολεία τής Ρουμανίας, τής Ολλανδίας και τής Τουρκίας δοκίμασαν να παρατηρήσουν και να καταγράψουν για μία εβδομάδα τη συχνότητα, την ποσότητα και την ποιότητα τής άσκησής τους, θέτοντας προσωπικούς στόχους και εκτιμώντας τις αλλαγές που έφερε η εβδομάδα αυτή στη φυσική, την πνευματική και την ψυχική τους κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια τής συζήτησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, να προτείνουν ο ένας στον άλλον καλές πρακτικές, ενώ οι μαθητές κάθε χώρας παρουσίασαν δημοφιλή τοπικά αθλήματα και αγαπημένες δραστηριότητες.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης: Αθανασόπουλος Νικόλας, Γιαννακόπουλος Θεοφάνης, Διαμαντοπούλου Αναστασία, Κωνσταντοπούλου Νέλλη και Σαλαμάνου Αλεξάνδρα.

Το πρόγραμμα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί κ. Σταματία Ανδρωνά, Χρήστος Ζώτος και Άννα Χαλκίδη.