Εκτύπωση
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 ο θεολόγος των Αρσακείων Σχολείων Πατρών κ. Σπυρίδων Σκιαδαρέσης συμμετείχε ως εισηγητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο – Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής τής Αρχιτεκτονικής Ομάδας Citylab, με θέμα «Αρχιτεκτονική και πίστη», που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από 25 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2015. Αντικείμενο τού Συνεδρίου – Εργαστηρίου ήταν να παραχθούν ιδέες με όραμα και προοπτική για την ανάπτυξη τής πόλης των Πατρών προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.
Στο Συνέδριο τέθηκαν ερωτήματα όπως: Τι είναι η πίστη; Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν; Ποιος διαμορφώνει τα αντικείμενα τής πίστης; Ποιος διαχειρίζεται την πίστη και με ποια μέσα; Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ ιδεολογικής και θρησκευτικής πίστης; Πώς ανταποκρίνεται η αρχιτεκτονική στις απαιτήσεις των πιστών; Ποια είναι η σημασία τής μορφολογίας των λατρευτικών κτηρίων; Ποια θέση καταλαμβάνει η ναοδομία στην τρέχουσα ελληνική και διεθνή αρχιτεκτονική κατάσταση;
Η εισήγηση τού κ. Σκιαδαρέση είχε τίτλο: «Το ιστορικό τής ανεγέρσεως τού νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, επί τη βάσει τού αρχείου τής Ιεράς Μητροπόλεως. Τα αρχικά αρχιτεκτονικά σχέδια Ρομπέρ και η τελική μορφή τού Ναού».