Εκτύπωση
Κατά τη διάρκεια τού προηγούμενου διδακτικού έτους η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών κ. Μαρία Ντζελβέ συμμετείχε για 36 ώρες στο βιωματικό σεμινάριο «Η δυναμική και η αξιοποίηση τής ομάδας στην εφαρμογή παρεμβάσεων πρόληψης των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα», συνολικής διάρκειας 48 ωρών, το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής τής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, και το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα σε 8 διδακτικές συναντήσεις (14/11/2015- 2/04/2016).
Το σεμινάριο αυτό απευθυνόταν σε καθηγητές όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την εξάρτηση από ουσίες και συμπεριφορές, και να προβληματιστούν για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ίδιοι ως εκπαιδευτικοί στην πρόληψη των εξαρτήσεων.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και ασκήσεις με τις οποίες μπορεί ο εκπαιδευτικός να υποστηρίξει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος Αγωγής Υγείας.