Εκτύπωση
1662Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας καλωσορίζουμε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Η καινούργια σχολική χρονιά άρχισε και εμείς στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών υποδεχτήκαμε τους μικρούς, κεφάτους και δημιουργικούς μαθητές μας!

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών ως το πρώτο οργανωμένο περιβάλλον κοινωνικοποίησης, προσωπικής εξέλιξης και μάθησης, εξασφαλίζει  στους μαθητές ένα πρόγραμμα ευέλικτο, λειτουργικό, με ενδιαφέρουσες και ελκυστικές δραστηριότητες, οι οποίες διευκολύνουν τη μαθησιακή προσπάθεια, αναπτύσσουν την αυτονομία και συμβάλλουν στην ολόπλευρη  και ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού.

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Πάτρας, με άριστη αρχιτεκτονική δομή και λειτουργικά κτήρια, υποδέχτηκε φέτος τα νήπια και τα προνήπια με σκοπό να συμβάλει στην ομαλή ένταξή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρέχοντας τις απαραίτητες στέρεες βάσεις και αναδεικνύοντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Στόχος όλων όσοι συμμετέχουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι συνδυάζοντας τη μάθηση με το δημιουργικό παιχνίδι να βοηθούμε τους μαθητές να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους. Το παιχνίδι αναδεικνύεται πυρήνας του προγράμματος, ενώ η διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων, όπως η γλώσσα, τα μαθηματικά, το περιβάλλον, η δημιουργία και η έκφραση, συνδέεται με τις ανάγκες, τα βιώματα και τις δεξιότητές των παιδιών.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα