Αρσάκεια Πατρών


banner1821

youtube social media logo

facebook
003Όσο υπάρχουν φάροι το ταξίδι συνεχίζεται…
Με αφορμή τη λήξη τού σχολικού έτους 2016-2017 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσάκειου Νηπιαγωγείου Πατρών συμμετείχαν στην καλοκαιρινή εορτή τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στον αύλειο χώρο του σχολείου, με τίτλο «Όσο υπάρχουν φάροι το ταξίδι συνεχίζεται…».
Οι μικροί μαθητές κατά τη διάρκεια τής τρέχουσας σχολικής χρονιάς ταξίδεψαν σε τόπους μακρινούς και συναρπαστικούς, προσέγγισαν πολιτισμούς, ιστορίες και μύθους έχοντας ως έμπνευση τους στίχους του Τίτου Πατρίκιου «Η Γη και η Θάλασσα, μητέρα, ενώνουν τους ανθρώπους».
Τα διάφορα παιχνίδια ρόλων, οι δραματοποιήσεις, οι συζητήσεις και όλες οι δημιουργικές  δραστηριότητες συναποτέλεσαν ένα δύσκολο μα ουσιαστικό ταξίδι ως τη βραδιά της εορτής με θέμα που αγκαλιάζει την πανανθρώπινη λαχτάρα για το γνωρίζειν και το μανθάνειν. Με τον ενθουσιασμό ενός  ταξιδιώτη λοιπόν, που ανυπομονεί να γνωρίσει καινούργιους τόπους, οι μικροί μαθητές αρμένισαν φέτος σε πελάγη περισσότερο ή λιγότερο μακρινά και συνέλεξαν πολύτιμες εμπειρίες αναζητώντας τις δικές τους «Ιθάκες».
Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για κάθε ναυτικό ο φάρος σηματοδοτεί την  ελπίδα, την αισιοδοξία και την ασφάλεια δήλωσαν περίτρανα ότι:
«Όσο υπάρχουν φάροι, το ταξίδι θα συνεχίζεται»
Μέσα από αυτή την παράσταση οι μικροί μαθητές μεταμορφώθηκαν σε γλάρους με ολόλευκα φτερά, χόρεψαν, τραγούδησαν και σάλπαραν για νέους προορισμούς έχοντας ως άσπρα καράβια…τα όνειρά τους.
Η θεατρική παράσταση ήταν εμπνευσμένη από τα βιβλία: Ο Φάρος με τα χίλια μυστικά της Μαριλένας Καββαδά, Οι καλοί και οι κακοί πειρατές του Αντώνη Παπαθεοδούλου, Ψάρια στο γιαλό με πλακάτ και με πανό της Άννας Δενδρινού και η Οικογένεια Νώε (θεατρικό έργο) της Ξένια Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου.
Τη σκηνοθεσία, τη θεατρική διασκευή, την απόδοση τού κειμένου, καθώς και τη διδασκαλία των ρόλων είχε η κ. Άννα Μανθάτη, θεατρολόγος στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.
Τις χορογραφίες και τη διδασκαλία τής κίνησης είχαν οι κ. Ειρήνη Χιώτη και κ. Φανή Μαγκανάρη, καθηγήτριες της Φυσικής Αγωγής.
Τα τραγούδια τής παράστασης δίδαξε στα παιδιά η κ. Πέπη Σουβαλιώτη, καθηγήτρια Μουσικής.
Τον χώρο της εκδήλωσης και τα σκηνικά αντικείμενα επιμελήθηκε η κ. Κανέλλα Στασινοπούλου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.
Την επιμέλεια των προβολών της εκδήλωσης είχε η κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής.
Την επιμέλεια της ροής της εκδήλωσης είχαν όλες οι εκπαιδευτικοί τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.
Θερμές ευχαριστίες στους μουσικούς της ορχήστρας: κ. Λάρα Λυμπεροπούλου καθηγήτρια Μουσικής Αρσακείου Γυμνασίου & Λυκείου Πατρών, κ. Κωνσταντίνο Παπασπυρόπουλο, μουσικό, μέλος του συγκροτήματος Alkatrash (ντραμς), απόφοιτο του Σχολείου, και  κ.Σταύρο Κωστή, μουσικό, μέλος του συγκροτήματος Alkatrash (μπάσο), απόφοιτο του Σχολείου.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο συντονιστής των Αρσακείων Σχολείων Πατρών κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, οι Διευθυντές των Αρσακείων Σχολείων Πατρών και οι γονείς των μαθητών τού Νηπιαγωγείου και τού Δημοτικού, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους για την επιτυχία τής γιορτής.

Ανακοινώσεις Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πάτρας

Αναγγελίες Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30