Εκτύπωση
Οι μικροί αναγνώστες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών έκαναν την έναρξη τής εφετινής Βιβλιοχαράς, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, με το βιβλίο τού Μιχάλη Μουλάκη «Ένα κίτρινο φύλλο», από τις εκδόσεις Ίκαρος.
Το ταξίδι τού κίτρινου φύλλου ξεκίνησε με ένα φθινοπωρινό περίπατο στο δάσος όπου τα παιδιά παρατήρησαν σε ένα ψηφιακό βίντεο τα χρώματα και τους ήχους τής φύσης. Κίτρινα και καφέ φύλλα, το θρόισμα τους… πουλάκια που πετούν και κελαηδούν…
Με την αφήγηση τής ιστορίας άκουσαν τους διαλόγους που πραγματοποίησε το κίτρινο φύλλο με όλους όσους συνάντησε καθώς έπεφτε από το κλαδί του προς τη γη.
Μέσα από ερωταπαντήσεις είχαν την ευκαιρία να συνθέσουν την ιστορία τοποθετώντας σε χρονολογική σειρά τις εικόνες και να αντιστοιχίσουν τη λέξη με την εικόνα.
Έπαιξαν ένα παιχνίδι μνήμης με διάφορα μεγέθη φύλλων και στη συνέχεια τοποθέτησαν τα φύλλα από το μικρότερο στο μεγαλύτερο.
Αυτό που τους ενθουσίασε, όμως, ήταν το κυνήγι των φύλλων όπου κατά ομάδες έπρεπε να συγκεντρώσουν με ένα καλαμάκι τόσα φύλλα όσα έδειχνε ο αριθμός τής κάρτας τους (π.χ. 1, 2, 3) ώσπου να μαζέψουν 10 φύλλα!
Τέλος, δραματοποίησαν τον χορό τού Φθινοπώρου.
Οι σταγονίτσες τής βροχής πότισαν τη μηλιά, την αχλαδιά, την πορτοκαλιά ώσπου ήρθε ο άνεμος και πήρε τα κίτρινα φύλλα τους για να χορέψουν όλοι μαζί.
Και χορεύω, χορεύω, χορεύω… φυλλαράκι στον άνεμο εγώ!
Τέλος ,τα παιδιά στόλισαν και ζωγράφισαν το κίτρινο φυλλαράκι τους το οποίο πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό από τη Βιβλιοχαρά.