Αρσάκεια Πατρών
Οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, με αφορμή τη θεματική ενότητα για την Αρχαία Ελλάδα που επεξεργάζονται την τρέχουσα περίοδο, ταξίδεψαν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και γνώρισαν τα κυκλαδικά ειδώλια. Ζωντάνεψαν ιστορίες από το παρελθόν, κατασκεύασαν με πηλό και χρωμάτισαν τα δικά του ειδώλια.
Το ενδιαφέρον για τα γλυπτά τού ελληνικού πολιτισμού οδήγησε στη γνωριμία με τα αρχαία αγάλματα, τις θεότητες τής εποχής εκείνης και φυσικά τους μοναδικούς ναούς όπου κατοικούσαν.
Στο πλαίσιο τής ενότητας αυτής, στις 26 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών με τίτλο «Με τα lego ναούς χτίζω». Η αρχαιολόγος κ. Κωνσταντίνα Χαβέλα υποδέχθηκε τους μαθητές και μέσα από μια σύντομη προβολή παρουσίασε την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική, τα βασικά μέρη ενός ναού (πρόναο, σηκό και οπισθόδομο) και τους αρχαίους ναούς τής Αχαΐας. Στη συνέχεια τα παιδιά σε ομάδες αναζήτησαν μέσα στην έκθεση αρχιτεκτονικά μέλη από τους τρεις ρυθμούς (δωρικό, ιωνικό και κορινθιακό).
Η δράση ολοκληρώθηκε στην αίθουσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπου με τουβλάκια lego οι μαθητές κατασκεύασαν αρχαίους ναούς χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που αποκόμισαν και πάνω απ’ όλα τη φαντασία τους.