Εκτύπωση

Οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών καθ’ όλη τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς 2018-2019 ταξίδεψαν στον χρόνο!

Ξεκίνησαν από το παρελθόν μελετώντας τις πρώτες μορφές ζωής στον πλανήτη και τις πρώτες τεχνολογικές απόπειρες, γνώρισαν τον κόσμο των δεινοσαύρων και έφτασαν στο διάστημα ανακαλύπτοντας τη σημασία τού χρόνου μέσα από την εναλλαγή ημέρας και νύχτας, των εποχών, και από τις φάσεις τής σελήνης.

Δημιούργησαν, ακόμη, τη δική τους ιστοριογραμμή και ανακάλυψαν σημάδια τού παρελθόντος στο σήμερα μέσα από τη λαϊκή παράδοση και τα μουσεία.

Πειραματίστηκαν, χρονομέτρησαν, συνέκριναν, επέλυσαν προβλήματα και διατύπωσαν συμπεράσματα σε σχέση με τον χρόνο.

Επιπλέον, με αφορμή το βιβλίο "Τικ- Τακ" τού Αντώνη Παπαθεοδούλου οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα άτακτα ρολόγια και ανακάλυψαν πώς ο χρόνος περνά πιο γρήγορα όταν κάτι μας αρέσει πολύ.

Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με δραστηριότητες διαχείρισης χρόνου κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας.

Μέτρησαν τον χρόνο με διαφορετικά όργανα μέτρησης, έπαιξαν παιχνίδια με τις έννοιες «πριν» και «μετά» και πραγματοποίησαν δράσεις σε ταυτόχρονο χρόνο.

Επίσης, οι μαθητές εντόπισαν τον χρόνο στο γενεαλογικό τους δέντρο, στα ίχνη που αφήνει το πέρασμά του, αλλά και στις στιγμές που περνούν με την οικογένειά τους.

Σκοπός όλων αυτών ήταν οι μαθητές να δημιουργήσουν το προσωπικό τους ημερολόγιο με αγαπημένες στιγμές τους από το Σαββατοκύριακο και να το παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα στους συμμαθητές τους.

Οι δράσεις χάρισαν στους μαθητές και στις νηπιαγωγούς τους κ. Διονυσία Αγγελοπούλου και Αλεξία Κατριμπούζα εμπειρίες, νέες γνώσεις και όμορφα συναισθήματα που θα τους συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια τού καλοκαιριού!