Αρσάκεια Πατρών

Από 15 μέχρι 23 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών ασχολήθηκαν με την αλλαγή τού καιρού και τα καιρικά φαινόμενα.


Στο πλαίσιο τής Περιβαλλοντικής Αγωγής παρακολούθησαν τον τρόπο σκέψης των θετικών επιστημών μέσω τής παρατήρησης, τού πειραματισμού και τής ανακάλυψης.
Ειδικότερα, παρατήρησαν τις αλλαγές στη φύση και στη θερμοκρασία συγκρίνοντάς τες από μέρα σε μέρα. Επεξεργάστηκαν αναλυτικά τα καιρικά φαινόμενα και τα περιέγραψαν μέσα από το παιχνίδι «τι καιρό έχει;».
Για την κατεύθυνση τού ανέμου, αφού επεξεργάστηκαν τον πίνακα τού Γιάννη Τσαρούχη "Ανεμολόγιο", έφτιαξαν έναν ανεμοδείκτη και ανακάλυψαν τι άνεμος φυσάει στον προαύλειο χώρο τού Σχολείου!
Στη συνέχεια κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους ζωγραφίζοντας δύο διαφορετικούς ανέμους και τις επιπτώσεις που έχουν στην κίνηση των φυτών.
Επιπλέον, "παγίδεψαν" τον αέρα σε ένα βάζο δημιουργώντας ανεμοστρόβιλο, ο οποίος τουςπαρέσυρε μαζί του σε γέλια και χαρά...
Τέλος, μαζί με τις νηπιαγωγούς κ. Αλεξία Κατριμπούζα και Διονυσία Αγγελοπούλου συζήτησαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Συσχέτισαν την αιτία και το αποτέλεσμα αυτών των φαινομένων και προβληματίστηκαν για την ευθύνη των ανθρώπων απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.