Εκτύπωση
Οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών γνώρισαν την εποχή τού Φθινοπώρου μέσα από βιωματικές δράσεις γνωριμίας με τη φύση.

Στον εξωτερικό χώρο των Σχολείων παρατήρησαν τα δέντρα και τους καρπούς τους, και ανακάλυψαν φθινοπωρινά φύλλα διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων.

Μια απρόσμενη έκπληξη, ωστόσο, τους περίμενε: η Ρόζα, η χελώνα, έκανε την εμφάνισή της προσφέροντας χαμόγελα στους μαθητές.

Έτσι, τα παιδιά αντλώντας έμπνευση από τις αλλαγές τις φύσης και με τα φύλλα που μάζεψαν δημιούργησαν μοναδικά έργα και ένα φθινοπωρινό τοπίο.

Στη συνέχεια, με αφορμή το παραμύθι "Ένα κίτρινο φύλλο" τού Μιχάλη Μουλάκη, των εκδόσεων Ίκαρος, οι μαθητές ταξίδεψαν από το δέντρο ώς το χώμα μαζί με τον ήρωα τού παραμυθιού.

Ακόμη, με διάφορες τεχνικές ζωγραφικής δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό φθινοπωρινο φύλλο και μεταφέρθηκαν με τη φαντασία τους σε μέρη μαγικά, σαν αυτά που γνώρισαν στο παραμύθι "Η Ζουζού και η μελεγχολία τού Φθινοπώρου" τής Λαμπούντιγκ Μάιτε, από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Τέλος, χόρεψαν σαν τα φθινοπωρινά φύλλα γεμίζοντας τις τάξεις με φύλλα κίτρινα, κοκκινωπά, πορτοκαλιά και καφετιά και με χαμόγελα ζεστά!

Υπεύθυνες Νηπιαγωγοί ήταν οι κ. Διονυσία Αγγελοπούλου και Αλεξία Κατριμπούζα.