Εκτύπωση
Στον κόσμο τού ενδύματος ταξίδεψαν την εφετινή σχολική χρονιά 2012-2013 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού μέσα από το διαθεματικό πρόγραμμα «Ντύνομαι, στολίζομαι, χαίρομαι…».


Παρακολούθησαν την εξέλιξη τού ενδύματος με το πέρασμα των χρόνων και έμαθαν για τα υλικά κατασκευής διαφόρων υφασμάτων όπως είναι το μετάξι, το βαμβάκι, το λινάρι και το δέρμα. Ταξινόμησαν ενδύματα ανάλογα με το μέγεθός τους, διακόσμησαν ρούχα χρησιμοποιώντας μοτίβα και έλυσαν προβλήματα με ράφτες και μοδίστρες.
Επίσης επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Ο ραφτάκος των λέξεων» και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας σχετικά με την ιστορία τού βιβλίου, ενώ μέσα από το βιβλίο «Κολλάω και μαθαίνω τα ρούχα» έντυσαν αγόρια και κορίτσια για να μαγειρέψουν, να πάνε σε πάρτι ή να παίξουν στην παραλία. Διασκέδασαν κολλώντας τα κατάλληλα αυτοκόλλητα ρούχα για κάθε περίσταση και, ταυτόχρονα, έμαθαν καινούργιες λέξεις.
Στο ίδιο πλαίσιο δημιούργησαν ένα δικό τους βιβλίο με φορεσιές για τα αγόρια και ένα αντίστοιχο για τα κορίτσια. Με πηλό και κομμάτια υφάσματος κατασκεύασαν γαντόκουκλες για να παίζουν με τους φίλους τους.
Στο τέλος τής χρονιάς, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Πατεράκη και Βενιεράκη και τής θεατρολόγου κ. Κοντού, παρουσίασαν δύο θεατρικά δρώμενα στο θέατρο των Σχολείων στις 23 Μαΐου 2013. Οι μαθητές τής Α΄1 τάξης δραματοποίησαν το βιβλίο «Ο ραφτάκος των λέξεων», ενώ οι μαθητές τής Α΄2 παρουσίασαν το παραμύθι «Μια φορεσιά για πρίγκιπες…». Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορευτικά και τραγούδια. Οι γονείς των μαθητών παρακολούθησαν την εκδήλωση και θαύμασαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών που στόλιζαν την είσοδο τού θεάτρου.

ntynomai
ntynomai fylladio
Φυλλομετρήστε το φυλλάδιο