Αρσάκεια Ιωαννίνων
1243 BANNER ADHMPS  sxedia logo1a  banner1821
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού ασχολήθηκαν με τα λαϊκά παραμύθια. Σε όλη τη διάρκεια τής χρονιάς διάβασαν παραμύθια από τις νησιωτικές περιοχές τής Ελλάδας (Κυκλάδες, Κρήτη, Επτάνησα,  Δωδεκάνησα), καθώς και πολλούς από τους μύθους τού Αισώπου. Μετά διάλεξαν κάποια από αυτά και έφτιαξαν ένα βιβλιαράκι με τίτλο "Ενα καλάθι παραμύθια".
Δημιούργησαν ένα δικό τους παραμύθι και το εικονογράφησαν στο μάθημα των Καλλιτεχνικών. Επηρεασμένα, επίσης, από τον ζωγράφο Σαγκάλ, διάλεξαν ένα γνωστό παραμύθι και το ζωγράφισαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Με πηλό και κομμάτια υφάσματος κατασκεύασαν γαντόκουκλες με τους ήρωες των παραμυθιών. Έφτιαξαν σελιδοδείκτες, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας και έμαθαν να εντοπίζουν στον χάρτη τις περιοχές τής Ελλάδας από όπου προέρχονταν τα παραμύθια που επεξεργάστηκαν στην τάξη. Εξάλλου, με αφορμή τα συναισθήματα που νιώθουν οι ήρωες των παραμυθιών, έφτιαξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μνήμης για να παίζουν με τους φίλους τους.
Στο μάθημα τής Αγγλικής γλώσσας επεξεργάστηκαν το γνωστό παραμύθι "Little Red Riding Hood" (Κοκκινοσκουφίτσα) κι έφτιαξαν finger puppets (δαχτυλόκουκλες) με τους βασικούς ήρωες.
Στο τέλος τής χρονιάς, με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου κ. Κοντού και των δασκάλων τους κ. Πατεράκη και Βενιεράκη, παρουσίασαν δύο θεατρικά δρώμενα στο Θέατρο τού Σχολείου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορευτικά και τραγούδια. Οι γονείς παρακολούθησαν την εκδήλωση και είδαν τους μαθητές να μεταμορφώνονται σε μικρούς ηθοποιούς, να τραγουδούν και να χορεύουν παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς.


Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30