Αρσάκεια Ιωαννίνων
1243 BANNER ADHMPS  sxedia logo1a  banner1821
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» - «JA More Than Money» τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις στον χώρο τού Σχολείου μας, στις 7, 14 και 22 Φεβρουαρίου 2017, από την εθελόντρια κ. Ιωάννα Καλομοίρη, οι οποίες είχαν ως στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν την κατανόηση των βασικών οικονομικών εννοιών και να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους.
Επιπλέον, μέσω δύο διαδραστικών επιτραπέζιων παιχνιδιών, δουλεύοντας ατομικά αλλά και ως «επιχειρηματικές ομάδες», οι μαθητές απέκτησαν δεξιότητες που είναι απαραίτητες ώστε να αναγνωρίζουν τη σημασία τής διαχείρισης χρημάτων, ενώ τους δόθηκε και η ευκαιρία να μάθουν πώς να λαμβάνουν έξυπνες καταναλωτικές αποφάσεις και να χρησιμοποιούν με σύνεση τα χρήματά τους.

Μερικές σκέψεις των μαθητών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα:

«Μάθαμε ότι κατάθεση σημαίνει βάζω χρήματα σε έναν λογαριασμό, ενώ ανάληψη σημαίνει βγάζω χρήματα από έναν λογαριασμό. Ακόμη μάθαμε πώς μπορούμε στο μέλλον να φτιάξουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση.»

«Από το πρόγραμμα μου άρεσε το θεατρικό παιχνίδι που παίξαμε υποδυόμενοι έναν τραπεζικό υπάλληλο, έναν ταμία και έναν πολίτη. Μέσα από αυτό μάθαμε πώς φτιάχνουμε έναν δικό μας λογαριασμό, πώς να καταθέτουμε χρήματα στην τράπεζα και πώς να κάνουμε ανάληψη ενός ποσού.»

«Το πρόγραμμα μου άρεσε, γιατί έμαθα νέους οικονομικούς όρους και πώς να είμαι καταναλωτής «ΣΠΙΡΤΟ»:
Σκέψου
Προγραμμάτισε και σχεδίασε ένα πλάνο
Ικανοποίησε την ανάγκη σου
Ρώτα πληροφορίες
Τσέκαρε
Οργάνωσε»

«Στο πλαίσιο τού προγράμματος απέκτησα γνώσεις απαραίτητες ώστε να στήσω και να διοικήσω μια δική μου επιχείρηση στο μέλλον.»

«Ήταν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που με βοήθησε πολύ στην καθημερινότητά μου. Έμαθα πως πριν αγοράσω κάτι πρέπει να κάνω έρευνα αγοράς και πως πρέπει να είμαι προσεκτική και να μην παρασύρομαι από τις διαφημίσεις.»




Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30