Αρσάκεια Ιωαννίνων
Oι μαθητές των τάξεων Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο μάθημα των Αγγλικών και τής Φιλαναγνωσίας, διάβασαν, αντίστοιχα, τα ακόλουθα λογοτεχνικά βιβλία "The Adventures of Tom Sawyer" και "Sherlock Holmes: The Blue Diamond".
Στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να διδάξουν στους μαθητές τους σεβασμό στα βιβλία και για να τους δώσουν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερο το κείμενο, αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά τα βιβλία στο σπίτι -κατά τη διάρκεια των διακοπών- με την υποχρέωση όμως να τα επιστρέψουν στο Σχολείο τους αμέσως μετά.
Πραγματικά οι μαθητές ανταποκρίθηκαν σε αυτή την υποχρέωση με τον καλύτερο τρόπο και εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στις εργασίες που τους ζητήθηκαν. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αυτονομηθούν και να επιλέξουν από μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων εκείνη που ταίριαζε περισσότερο στα ενδιαφέροντά τους και στις ανάγκες τους.
Έφτιαξαν πορτρέτα των αγαπημένων τους χαρακτήρων δίνοντας και πληροφορίες για τη δράση τους μέσα στην ιστορία, έκαναν μικρές παρουσιάσεις -σε PPT- τής πλοκής τής ιστορίας, των ηρώων και των ενεργειών τους και τις παρουσίασαν, στις 16 Μαρτίου 2015, στους συμμαθητές τους, ζωγράφισαν ένα καινούργιο εξώφυλλο τού βιβλίου και κάποιοι μαθητές, αφού παρακολούθησαν την ταινία, έφτιαξαν αφίσες όπου συμπεριέλαβαν μια φράση-κλειδί από την ιστορία και με πολύ λιτό τρόπο σκιαγράφησαν τους ήρωες.