Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στις 14 Φεβρουαρίου 2015, στο μάθημα των Αγγλικών και με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού ανακάλυψαν, μέσα από τραγούδια, ποιήματα και βίντεο, την παραδοσιακή γιορτή τού Αγίου Βαλεντίνου.
Στην Α΄ τάξη οι μικροί μαθητές τραγούδησαν και αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους ένα απλό τραγουδάκι αγάπης.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης, μέσα από το παραδοσιακό τραγούδι “Skidamarink” και τη γλυκιά ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα κουνελάκι και ένα γατάκι, ένιωσαν πόσο σημαντική και δυνατή είναι η φιλία.
Οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων οι μαθητές γνώρισαν τους Beatles μέσα από το τραγούδι τους “Love, Love me do”, το οποίο και τραγούδησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, και έφτιαξαν τη δική τους αφίσα με τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου.
Στην Στ΄ τάξη οι μαθητές άκουσαν το ποίημα τής Elizabeth Barrett Browning “How do I love thee? Let me count the ways” και έγραψαν τα δικά τους ποιήματα, τα οποία αφιέρωσαν στους αγαπημένους τους.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες είχαν στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές το κεντρικό θέμα τής ημέρας, που είναι η αγάπη, αλλά και να έρθουν σε επαφή με διάφορα είδη μουσικής και λογοτεχνίας που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια τής γλώσσας που μαθαίνουν.
Στο βίντεο που ακολουθεί παίρνετε μια μικρή γεύση των δράσεων που έγιναν.