Εκτύπωση
Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Ιστορίας, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού  Ψυχικού παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την κ. Χριστίνα Στάμου, μητέρα μαθήτριας και δασκάλα πολιτιστικής εκπαίδευσης, με θέμα «Τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα».
Όλοι γνωρίζουμε πως τα παιδιά σε κάθε εποχή μαθαίνουν και μέσα από το παιχνίδι. Έτσι, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Σχολείου, με την καθοδήγηση τής κ. Σταυρούλας Παπασπυριδάκου, δασκάλας τους στην Ιστορία, που είχε την ευθύνη όλου τού προγράμματος, γύρισαν τον χρόνο πίσω, τότε που οι αρχαίοι φίλοι τους έπαιζαν τα δικά τους παιχνίδια. Ταξίδεψαν στην εποχή που τα παιχνίδια, αν και λιγοστά, καμωμένα με απλά υλικά ήταν τόσο ίδια με τα σημερινά…
Έπαιξαν ακινητίνδα (αγαλματάκια ακίνητα) και χαλκή μυία (τυφλόμυγα). Έπαιξαν με τη σφαίρα και την ίυγγα, με πλαγγόνες (κούκλες) και αθύρματα, με αστραγάλους και με παιχνίδια βρεφικής ηλικίας. Διαγωνίστηκαν στον "κάλαμον περιβήναι". Έμαθαν με τρόπο βιωματικό για τα έθιμα τής γέννησης ενός παιδιού. Συνειδητοποίησαν πως τα παιχνίδια παραμένουν ζωντανά και αναλλοίωτα στον χρόνο. Μα πάνω απ΄όλα έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους!