Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν την εξαιρετική τιμή και χαρά να παρακολουθήσουν την ομιλία τού κ. Σ. Γυφτόπουλου με θέμα «Η αρχιτεκτονική τής κυκλαδίτικης κατοικίας», στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος "Διαδρομές στις Κυκλάδες".
Ο ομιλητής είναι αρχιτέκτονας και καθηγητής στο ΕΜΠ αλλά συγχρόνως και πατέρας μαθητών τού Σχολείου.Τα παιδιά έμαθαν, λοιπόν, γύρω από ποια δημόσια κτήρια αναπτύσσεται ο οικισμός στις Κυκλάδες.Ο αρχιτέκτονας εξήγησε γιατί έχτιζαν τα σπίτια με καμάρες. Μίλησε για το "διαβατικό" και τα καλντερίμια, για τις πλατείες, τις αυλές και τις σκάλες.
Κλείνοντας ο κ.Γυφτόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά και το έργο ενός σημαντικού για τις Κυκλάδες αρχιτέκτονα, τού Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος με το έργο του προέβαλε τον σεβασμό στην παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική στη σύγχρονη εποχή. Με αυτό το μήνυμα έκλεισε την ομιλία του.
Ένα είναι σίγουρο, πως ο ομιλητής, πέρα από την πολυετή εμπειρία του στη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατάφερε να κερδίσει και όλους  τους μικρούς μαθητές τής Δ΄ τάξης!