Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με διάφορες δράσεις τις οποίες επιμελήθηκε η καθηγήτρια κ. Δέσποινα Χατζηιωάννου, και ενημερώθηκαν για το πώς θεσμοθετήθηκε ο εορτασμός αυτής τής τόσο σημαντικής ημέρας.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης είχαν την πρώτη τους επαφή με το γαλλικό εξωσχολικό βιβλίο, διαβάζοντας στην τάξη το παραμύθι “La véritable histoire des trois petits cochons” τού Quentin Gréban. Στην συνέχεια ζωγράφισαν την αγαπημένη τους εικόνα απο το παραμύθι στον σελιδοδείκτη τους. Συζήτησαν για το πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε βιβλία και για τα είδη των βιβλίων (περιπέτειας, κόμικς κ.λπ). Τέλος, με αφορμή ένα σχέδιο εργασίας τής μεθόδου διδασκαλίας τους "Zig Zag 1" έφτιαξαν το δικό τους βιβλίο με τον τίτλο "J’ aime – Je n’ aime pas", όπου παρουσίασαν τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει να τρώνε, βασισμένοι στο διδαγμένο θεματικό λεξιλόγιο τής αντίστοιχης ενότητας.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης ζωγράφισαν το αγαπημένο τους βιβλίο σε σχετικό φύλλο εργασίας.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης παρακολούθησαν στην τάξη τη διαδραστική αφήγηση τού κορυφαίου παιδικού παραμυθιού τού Antoine de Saint- Exupéry “Le Petit Prince”, μια παραγωγή τής Gyoza Media, με τη φωνή τού Sami Frey, μουσική τού Olivier Pryszlak και τρισδιάστατες εικόνες. Στην συνέχεια, επεξεργάστηκαν το σχετικό φυλλάδιο.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης έγιναν “κριτικοί βιβλίου” και, μέσα από φυλλάδιο που ετοίμασε η καθηγήτριά τους, έγραψαν την κριτική τους για το αγαπημένο τους βιβλίο. Επίσης, δημιούργησαν τη δική τους αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, εκφράζοντας μέσα από τα μηνύματά τους την αγάπη τους για την ανάγνωση βιβλίων.