Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 ξεναγήθηκαν στον ιερό βράχο τής Ακρόπολης και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο τής Ακρόπολης. Στόχος τής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν το μεγαλείο τού παρελθόντος τής αρχαίας Αθήνας μέσα από το μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής τελειότητας των ναών τής Ακρόπολης. Η ξενάγηση των μαθητών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, τον ναό τής Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, τις Καρυάτιδες και τελείωσε στο σημείο που υψώνεται ο Παρθενώνας.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο τής Ακρόπολης. Στην περιήγησή τους στο ισόγειο τού Μουσείου, τα παιδιά είδαν ευρήματα από αρχαίους οικισμούς και ιερά. Η ανηφορική κλίση στο κεκλιμένο επίπεδο στον εσωτερικό χώρο τού Μουσείου παρέπεμπε σε ανάβαση προς την Ακρόπολη. Στη νότια πλευρά τής αίθουσας θαύμασαν ποικιλία αρχιτεκτονικών γλυπτών, ελεύθερων αναθημάτων, των κορών, των ιππέων και άλλων έργων από την αρχαϊκή περίοδο. Στον πρώτο όροφο οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα γλυπτά τής ζωφόρου τού ναού τής Αθηνάς Νίκης, τα γλυπτά των ζωφόρων τού Ερεχθείου και, βέβαια, τις περίφημες Καρυάτιδες. Στο ανώτατο επίπεδο τού Μουσείου είδαν στην αίθουσα τού Παρθενώνα όλα τα σωζόμενα στην Αθήνα γλυπτά τού Μουσείου.
Ο ιερός βράχος και το νέο Μουσείο τής Ακρόπολης αφηγήθηκαν συμπυκνωμένα κορυφαίες στιγμές τού αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και προσέφεραν στους μαθητές μια μοναδική εμπειρία!