Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή την ενότητα των Ελληνικών που ήταν αφιερωμένη στα καράβια, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 οι μαθητές τής Α΄2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού έγραψαν ένα κείμενο για το καράβι που θα ήθελαν να έχουν.
Είχε προηγηθεί προβολή στην τάξη, όπου είδαν πολλά διαφορετικά είδη πλοίων καθώς και ένα βίντεο με θέμα την τριήρη, το γνωστό σε όλους αρχαίο ελληνικό πολεμικό πλοίο. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα καράβια που είδαν και στην Ευέλικτη Ζώνη ζωγράφισαν το καράβι που τους άρεσε περισσότερο. Μέσα από τα κείμενα και τις ζωγραφιές τους φαίνεται η αγάπη τους για τη θάλασσα και τα καράβια...

"Το καράβι μου είναι ένα υπερωκεάνιο. Είναι μεγάλο, είναι μοβ και έχει τέσσερα φουγάρα. Έχει πισίνα, γήπεδο και εστιατόριο. Με το καράβι μου ταξιδεύω στους μεγάλους ωκεανούς."
Κωνσταντίνα
"Το καράβι μου είναι μια τριήρης. Είναι αρχαίο πολεμικό πλοίο. Είναι καφέ και έχει ένα μυτερό έμβολο. Κερδίζει στις ναυμαχίες και έχει τρεις σειρές κουπιά. Με το καράβι μου ταξιδεύω στα νησιά."
Δημήτρης
"Το καράβι μου είναι ένα καΐκι. Είναι άσπρο και κόκκινο. Είναι ξύλινο, έχει μηχανή και πανιά. Με το καράβι μου ταξιδεύω στα κοντινά νησιά."
Φένια
"Το καράβι μου είναι ένα φεριμπότ. Είναι μεγάλο και είναι μπλε και άσπρο. Έχει δύο φουγάρα, μηχανές και καταστήματα. Με το καράβι μου ταξιδεύω στο Αιγαίο πέλαγος."
Ελπίδα
"Το καράβι μου είναι ένα υπερωκεάνιο. Τα χρώματά του είναι κίτρινο και μαύρο. Έχει πισίνα, εστιατόριο και 1.000 καμπίνες! Με το καράβι μου ταξιδεύω στον Ινδικό ωκεανό."
Σπύρος
"Το καράβι μου είναι ένα ιστιοφόρο. Είναι μαύρο και άσπρο. Έχει τέσσερα πανιά. Με το καράβι μου ταξιδεύω στο Αιγαίο."
Αλκιβιάδης
"Το καράβι μου είναι μία τριήρης. Είναι ξύλινη και έχει ένα μάτι στην πλώρη της. Με το καράβι μου ταξιδεύω στη Μεσόγειο."
Εύα
"Το καράβι μου είναι ένα υποβρύχιο. Είναι κίτρινο. Έχει τορπίλες και πολλούς ναύτες. Με το καράβι μου ταξιδεύω στο Αιγαίο και παρακολουθώ τα άλλα καράβια!"
Αναστάσης