Εκτύπωση
Με αφορμή την πρώτη ενότητα τού μαθήματος των Ελληνικών «Ο φίλος μου το περιβάλλον», οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν, μαζί με τις δασκάλες τους κ. Β. Χαλκιοπούλου και Γ. Κουστένη, τον Βοτανικό Κήπο, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015.
Η επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Αθηνών ήταν μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα, τα μαθήματα και το διάβασμα. Σταματήσαμε με το σχολικό λίγο πριν τη μονή Δαφνίου, μα τίποτα δεν μας προετοίμαζε για το τι θα αντικρίσουμε περνώντας την πύλη του!
Πρώτα, μας υποδέχθηκαν τα ταπεινά πανέμορφα κυκλάμινα, που είχαν κατακλύσει το φρεσκοποτισμένο απ’ τις βροχές χώμα. Έτσι καθίσαμε κοντά τους απολαμβάνοντας το πρωινό φαγητό μας, σίγουρα πολύ πιο διαφορετικό από τα διαλείμματα τού Σχολείου!
Ύστερα, με βοηθούς τους υπεύθυνους τού κήπου, περπατήσαμε στα μονοπάτια του, μη ξέροντας τι να πρωτοκοιτάξουμε και τι να πρωτομυρίσουμε. Μυρτιές, πουρνάρια, μαστιχόδεντρα, καρυδιές, λωτοί, μπαμπού, δεντρολίβανα, λεβάντες άγγιζαν το πέρασμά μας με τις ιστορίες τους από τα μυθικά ακόμα χρόνια!
Κάπου εκεί ανάμεσα, μικρές λίμνες καθρέφτιζαν τα πρόσωπά μας που προκαλούσαν την απορία στις χελωνίτσες και τα βατραχάκια, που αμέριμνα κολυμπούσαν στο δικό τους φυσικό περιβάλλον. Σειρές από τριανταφυλλιές με τόσα χρώματα μας καλωσόριζαν κι εμείς κλείναμε τα μάτια να τα «φυλακίσουμε» για πάντα στη μνήμη μας.
Κάποιες στιγμές, η αρμονική ησυχία τού κήπου έκανε να ακούγονται μόνο οι ανάσες μας. Κάποιες άλλες, η ομορφιά του προκαλούσε το στόμα μας να εκφράσει τα συναισθήματά του με χίλια δυο επιφωνήματα!
Κι εκεί, στο απέραντο πράσινο, όλοι μαζί, βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία για να μην ξεχαστεί ποτέ αυτή η μαγευτική πρώτη μας βόλτα την εφετινή χρονιά!
Μ’ αυτά τα συναισθήματα επιστρέψαμε στο Σχολείο και με τη σκέψη πως αυτό το δώρο τού θεού προς όλους μας, το δώρο τής φύσης, θα πρέπει να το προστατεύουμε, να το φροντίζουμε και, πάνω απ’ όλα, να το αγαπάμε!