Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ. Σοφία Βλάχου και Εβελίνα Πολυδωροπούλου, παρουσίασαν στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» το διαθεματικό πρόγραμμα που εκπόνησαν στη διάρκεια τής σχολική χρονάς με τίτλο «Τα παραδοσιακά παιχνίδια».
Στόχοι τού προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα παραδοσιακά παιχνίδια από την αρχαιότητα έως σήμερα και να καλλιεργήσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αναπτύσσοντας πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Μέσα από τις δράσεις τα παιδιά εκτίμησαν την αξία και τη διαχρονικότητα των παιχνιδιών και τα σύγκριναν με τα σύγχρονα παιχνίδια. Παράλληλα, στόχος ήταν να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα τού άλλου και να αποκτήσουν ενσυναίσθηση. Μία από τις προτεραιότητες τού προγράμματος ήταν να μάθουν τα παιδιά να σέβονται τους κανόνες και να διαχειρίζονται με ωριμότητα τις διαφωνίες τους.
Τέλος, βασική επιδίωξη ήταν να επαναπροσδιορίσουν οι μαθητές την αξία των στατικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών και να προτιμήσουν κινητικά παιχνίδια που αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους και ενθαρρύνουν τη σωματική άσκηση.