Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, επισκέφθηκαν τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου παρακολούθησαν μια εκπαιδευτική συναυλία η οποία περιλάμβανε μελωδίες τής παραδοσιακής και τής σύγχρονης μουσικής.
Οι μουσικοί τής συναυλίας παρουσίασαν στους μαθητές τον ηχητικό κόσμο των παραδοσιακών οργάνων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αλλάξουν το ηχόχρωμά τους αν εφαρμόσουν σύγχρονες τεχνικές.
Οι μαθητές περιπλανήθηκαν στις Μουσικές τού Κόσμου και ανακάλυψαν πώς συνδιαλέγονται μεταξύ τους οι παραδόσεις τής Μέσης Ανατολής,τής Βόρειας Αφρικής και τής Νότιας Ευρώπης.
Το μουσικό τους ταξίδι συνεχίστηκε με αυτοσχεδιασμούς. Μέσα από μελωδίες παραδοσιακών οργάνων, όπως το τσέλο, το κανονάκι, η λύρα, το ούτι, το νευ και τα κρουστά, οι μαθητές παρακολούθησαν τους μουσικούς να εκφράζουν ελεύθερα τα ακούσματά τους,που ξεκινούν από την τοπική και αγκαλιάζουν την παγκόσμια μουσική κοινότητα.
Στο τέλος τής συναυλίας, μουσικοί και μαθητές πειραματίστηκαν και «ενορχήστρωσαν» από την αρχή γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.