Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Δ΄2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στην ώρα των Πολιτιστικών Δράσεων με τον καθηγητή Εικαστικών κ. Αντώνη Στρατούδη εκπόνησαν πρόγραμμα με θέμα «Το δικό μας Μουσείο», έναν χώρο γνώσης, πληροφορίας, πρόκλησης συναισθημάτων. Έναν χώρο οικείο για τους μαθητές από τις συχνές σχολικές επισκέψεις τους.
Στόχος ήταν η βαθύτερη κατανόηση τής λειτουργίας τού μουσείου ως  χώρου λατρευτικού στην αρχαιότητα, χώρου φιλοσοφικών συζητήσεων στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και χώρου ιδιωτικών συλλογών αντικειμένων στα τέλη τού 17ου αιώνα.
Όπως σε κάθε τι που αναζητούμε «την αλήθεια του», οι μαθητές εμβάθυναν ακόμα περισσότερο.
Ξεκίνησαν από την κατηγοριοποίηση των μουσείων ανά είδος, τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τις συνθήκες συντήρησης, για να φτάσουν στη συλλογή και ταξινόμηση αντικειμένων έως την παρουσίασή τους στο κοινό. Επεκτάθηκαν και στην αλληλεπίδραση τού μουσείου με την κοινωνία, η οποία γίνεται πλέον και μέσω εντύπων, διαδικτύου και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Στη συνέχεια οι ίδιοι οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους "μουσείο".
Αφού πρώτα επιλέχθηκε ο χώρος, συγκεντρώθηκε το υλικό τής έκθεσης, αποτελούμενο από τις εργασίες των παιδιών στο μάθημα των Καλλιτεχνικών.
Δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας, οι οποίες ασχολήθηκαν με την επιμέλεια τής έκθεσης, τη συντήρηση των έργων, τη σχεδίαση αφίσας, λογότυπου και εισιτηρίου, τον κατάλογο των εκθεμάτων και το στήσιμό τους στον επιλεγμένο χώρο.
Η όλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με τα "εγκαίνια" τής έκθεσης στις 2 Ιουνίου 2017 και το άνοιγμά της στο κοινό...