Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής Φιλαναγνωσίας οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Τα φαντάσματα τού Θόδωρου Παπαγιάννη» τής Έλσας Μυρογιάννη. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο τού γνωστού γλύπτη.
«Όταν ο Θόδωρος πήγε στο Πολυτεχνείο και είδε τα αποκαΐδια -μετά την καταστροφή τού 1991- ένιωσε απέραντη θλίψη. Ποιος είχε το δικαίωμα να καταστρέφει τη δημόσια περιουσία… όταν αυτή ήταν κομμάτι τής πολιτισμικής κληρονομιάς τού τόπου;»
Με αυτό το έναυσμα ξεκίνησε η επεξεργασία τού βιβλίου.
Οι μαθητές ασχολήθηκαν με σημαντικά θέματα, όπως η σημασία τής μόρφωσης στον άνθρωπο, το ελληνικό σχολείο στην μεταπολεμική περίοδο, η σημασία τού ψωμιού για την επιβίωση των ανθρώπων, οι εθνικοί ευεργέτες αλλά και ο αγώνας για την ελευθερία, τα όρια τής δημοκρατίας και η δύναμη τής τέχνης.
Οι μαθητές με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2017 στη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου τον ίδιο τον γλύπτη με τη συγγραφέα, παρουσίασαν τις εργασίες τους και συζήτησαν μαζί τους.
Όπως υπογράμμισαν τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν, διότι για πρώτη φορά συνάντησαν συγγραφέα αλλά και το ίδιο το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται το βιβλίο!