Εκτύπωση
Με χαρούμενη γιορτινή διάθεση οι δασκάλες τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συνόδευσαν τους μαθητές τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 για να παρακολουθήσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Σήμερον ο Καραγκιόζης - Τα Χριστούγεννα τού Παπαδιαμάντη» τού Γιώργου Βούκανου.
Οι ιστορίες τεσσάρων χριστουγεννιάτικων διηγημάτων τού μεγάλου μας λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάστηκαν μέσα από το θέατρο Σκιών και τη ματιά ενός αγαπημένου καραγκιοζοπαίκτη, τού Κώστα Μακρή, σε κείμενα και στίχους τής Μαίρης Βούκανου. Στην παράσταση συμμετείχε και το φωνητικό σύνολο τού Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.
Με τα διηγήματα και τα τραγούδια τής πρωτότυπης μουσικοθεατρικής παράστασης τα παιδιά έκαναν μια διαδρομή στην ιστορία τής Ελλάδας, όπου ήχος, τραγούδι, λόγος και εικόνα αλληλοσυμπλήρωναν τη δράση πίσω από το λευκό πανί τού θεάτρου σκιών.
Η παράσταση ενθουσίασε και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους και τους ταξίδεψε σ’ έναν ονειρικό κόσμο με τοπίο την όμορφη Ελλάδα.