Εκτύπωση

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Σχολείων εκδήλωση για την παρουσίαση τού  διαθεματικού-περιβαλλοντικού προγράμματος τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με τίτλο «Θαλασσινά ταξίδια… ». 

Οι δασκάλες κ. Κ. Πατεράκη, Αι. Σπέντζου και Μ. Βενιεράκη παρουσίασαν σε διαφάνειες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σε όλα τα μαθήματα κατά τη διάρκεια τής χρονιάς.

Οι μικροί μαθητές, μέσα από αυτές τις δράσεις, έμαθαν ν’ αγαπούν και να σέβονται τη θάλασσα, ανακάλυψαν τον σημαντικό ρόλο της στην εξέλιξη τού ανθρώπου και στην ανάπτυξη τού πολιτισμού, και ενημερώθηκαν σωστά ώστε να χαίρονται και να διασκεδάζουν με ασφάλεια στα δροσερά γαλανά νερά της.
Συνδυάζοντας όλα όσα έμαθαν έφτιαξαν ένα lapbook, ένα βιβλίο γνώσεων με θέμα τη θάλασσα.

Στη συνέχεια τής εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Ιστορίες τού γιαλού… ». 
Τα παιδιά με κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό παρουσίασαν το πρόβλημα τής υπερθέρμανσης τού πλανήτη μας και τις επιπτώσεις του στο θαλάσσιο περιβάλλον, ζωντάνεψαν ένα λαϊκό παραμύθι με θέμα τη θάλασσα και χόρεψαν παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν στη γιορτή δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φιλιππία Σακλαρίδου, ενώ τα σκηνικά επιμελήθηκε ο καθηγητής Καλλιτεχνικών κ. Α. Στρατούδης. 
Η σκηνοθεσία και η διδασκαλία των ρόλων έγινε από την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Α. Κοντού.
Τις χορογραφίες και τους παραδοσιακούς χορούς δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Δ. Μαστοράκη και Μ. Τσούνα.
Η προβολή εικόνων και video έγινε από την καθηγήτρια τής Πληροφορικής κ. Ασημίνα Στέφου.
Την επιμέλεια τής εκδήλωσης είχαν οι δασκάλες τής Α΄ τάξης.
Τέλος, η Διευθύντρια κ. Έλενα Σταυροπούλου συντόνισε όλες τις προετοιμασίες για την εκδήλωση.