Εκτύπωση
Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου οι μαθητές/ -τριες της Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Θωρηκτό Αβέρωφ. Το ιστορικό αυτό καταδρομικό πλοίο έγινε η αφορμή να ταξιδέψουν στην ένδοξη ιστορία τού Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
 Περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους τού πλοίου και ανακάλυψαν πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του στους Βαλκανικούς Πολέμους, καθώς και στον Α΄ και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον πώς ήταν οργανωμένη η ζωή τού πληρώματος και θαύμασαν την αποφασιστικότητα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Εντυπωσιάστηκαν από τα διάφορα εκθέματα, όπως ναυτικές στολές, οικιακά σκεύη, χάρτες, όπλα και σπαθιά, και ενθουσιάστηκαν βλέποντας την πολυτέλεια με την οποία ήταν φτιαγμένοι οι χώροι για τους αξιωματικούς και τον Ναύαρχο του πλοίου. 
Θαύμασαν την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται  το πλοίο μετά από τόσα χρόνια και απήλαυσαν, πραγματικά, την επίσκεψη σε αυτόν τον θρύλο τού Πολεμικού Ναυτικού! Εμπνευσμένα τα παιδιά από όλα όσα είδαν και άκουσαν, έγραψαν τις εντυπώσεις τους. 
Εικόνες, σκέψεις, εντυπώσεις και συναισθήματα των παιδιών αποκαλύπτονται στο PADLET. 
Δείτε εδώ.