Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές/-τριες τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού τίμησαν με συγκίνηση την επέτειο τού Πολυτεχνείου.

Τα παιδιά τής Ε΄1 και Ε΄2 τάξης παρουσίασαν στους συμμαθητές τους όλων των τάξεων και στους γονείς τους το θεατρικό δρώμενο "Πολυτεχνείο 1973, 49 χρόνια μετά... Ιστορία μιας νύχτας"

Οι μαθητές/-τριες τής Ε΄2 και Ε΄3 τάξης συμμετείχαν στην εκδήλωση ως χορωδία, υπό την άριστη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Φιλιππίας Σακλαρίδου.

Το πολύ ενδιαφέρον και παραστατικό σενάριο δημιούργησαν η θεατρολόγος κ. Βασιλική Μουρίκη, που ανέλαβε και τη διδασκαλία των ρόλων, η Υποδιευθύντρια και δασκάλα τής Ε΄3 τάξης κ. Νίκη Θεοδωρακοπούλου, καθώς και η δασκάλα τής Ε΄1 τάξης κ. Σοφία Βλάχου.

Τα ευρηματικά σκηνικά επιμελήθηκε ο καθηγητής Καλλιτεχνικών κ. Αντώνης Στρατούδης και τις υποβλητικές προβολές η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Ασημίνα Στέφου.
Ο συντονισμός τής εκδήλωσης έγινε από τη Διευθύντρια κ. Έλσα Κατσούλη.

Τα σκληρά γεγονότα των ημερών εκείνων, με τα λόγια τής Υποδιευθύντριας και δασκάλας τής Ε΄2 τάξης κ. Κικής Πατεράκη, έγιναν εικόνες έντονες, μεστές σε τραγικότητα και συγκίνηση, φορτισμένες με συναισθήματα οργής, θυμού, αγανάκτησης αλλά και αγωνιστικότητας, τόλμης και γενναιοψυχίας .


"Το Πολυτεχνείο τού 1973, όπως και τα γεμάτα παλμό και μαχητικότητα αντιδικτατορικά κινήματα στην Ευρώπη, απέδειξαν ότι οι λαοί αντιτάσσονται με σθένος και πείσμα στην καταπίεση, την υποκρισία, την ανελευθερία.
Το Πολυτεχνείο τού 1973 θα είναι πάντα ζωντανό κάλεσμα στην ελευθερία και τη δημοκρατία. 
Το Πολυτεχνείο τού 1973 κρατιέται ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό,
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος"

Τάσος Λειβαδίτης

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικό τον εορτασμό τής επετείου στο Σχολείο μας.