Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 7 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές/-τριες τής Γ΄1 και Γ΄2 τάξης τού Α΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν "Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς", για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η ιστορία τού βιβλίου".

Σκοπός τής συγκεκριμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο και να μυηθούν στο συναρπαστικό κόσμο τής λογοτεχνίας και τής ποίησης ώστε στο μέλλον να απολαμβάνουν τη μαγεία τής ανάγνωσής του.

Οι μαθητές/-τριες αρχικά άκουσαν γνωστά παραμύθια, όπως τού Αισώπου, από τους εκπαιδευτές, προκειμένου να τους κεντρίσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον για τα βιβλία.

Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέρη τού βιβλίου, να μάθουν την ιστορία του, καθώς και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτό μέχρι να φτάσει στα χέρια τους.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών έφτιαξαν, επίσης, το δικό τους βιβλίο, βάζοντας σε σειρά τις σελίδες που εκείνοι τους υποδείκνυαν.

Ήταν μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική δραστηριότητα, η οποία άφησε τα παιδιά ενθουσιασμένα, διότι μοιράστηκαν μια ξεχωριστή εμπειρία με τους φίλους τους και αποκόμισαν γνώσεις που θα τους συντροφεύουν στη ζωή τους.