Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού με σχολεία τού εξωτερικού, μέσω τής πλατφόρμας eTwinning, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γαλλικών τμημάτων των Γ΄ και Δ΄ τάξεων και τού τμήματος τής κ. Χριστίνας Βενάρδου τής Ε΄ τάξης, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2022, αντάλλαξαν μηνύματα και ευχετήριες κάρτες με μαθητές άλλων σχολείων από την Τυνησία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.


Ειδικότερα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης παρουσίασαν τον εαυτό τους με ένα σύντομο ηχογραφημένο μήνυμα, αναφέροντας το όνομά τους, την ηλικία τους και κάτι που τους αρέσει. Χρησιμοποίησαν έτσι τις πρώτες προτάσεις που έμαθαν στα Γαλλικά "Je m’appelle…", "J’ai huit ans", "J’aime…". Τα ηχογραφημένα μηνύματα παρουσιάστηκαν με την πλατφόρμα padlet, όπου οι μαθητές από το σχολείο συνεργασίας προσέθεσαν και τις δικές τους παρουσιάσεις. Επίσης, τα παιδιά αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος στέλνοντας στους νέους τους φίλους τις μαγικές ζωγραφιές τους, αφού αποκωδικοποίησαν τον μυστικό κώδικα των χρωμάτων.

Για να ακούσετε τις παρουσιάσεις των μαθητών πατήστε εδώ.

Δείτε το βίντεο με τις ζωγραφιές των μαθητών 


Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης έφτιαξαν στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά και ευχετήριες κάρτες για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος και τα έστειλαν στους συμμαθητές τους άλλων σχολείων. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποίησαν ορισμένα υλικά τα οποία θα κατέληγαν στον κάδο απορριμμάτων και τους έδωσαν αξία μετατρέποντάς τα σε όμορφα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με χαρά φιλοτέχνησαν, επίσης, κάρτες, για να ευχηθούν στους νέους τους φίλους "Joyeux Noël et Bonne Année" ! Με κάποιες από τις κάρτες και τα στολίδια που έλαβαν στόλισαν και το ταμπλό των Γαλλικών στον διάδρομο τού Σχολείου.

Δείτε το βίντεο με τις κάρτες και τα στολίδια των μαθητών 


Δείτε το βίντεο με τις ευχετήριες κάρτες των μαθητών 


Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού τμήματος τής κ. Βενάρδου αντάλλαξαν γράμματα με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας, στα οποία παρουσίασαν τον εαυτό τους, μίλησαν για τα κατοικίδιά τους και για τις δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους. Χρησιμοποίησαν το λεξιλόγιο και τα γραμματικά φαινόμενα που έχουν διδαχθεί για να συντάξουν ένα όμορφο και σωστά δομημένο κείμενο. Ακόμη, έστειλαν τις δικές τους ηλεκτρονικές κάρτες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στους νέους τους φίλους.


Δείτε το βίντεο με τις παρουσιάσεις των μαθητών  


Στόχος τής συνεργασίας τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τού εξωτερικού, μέσω τής πλατφόρμας eTwinning, είναι η χρήση τής γαλλικής γλώσσας ως μέσου επικοινωνίας σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον εκτός τής μαθητικής κοινότητας, με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά ήθη και έθιμα άλλων χωρών και να μάθουν για την καθημερινότητα παιδιών αντίστοιχης ηλικίας τα οποία διδάσκονται τα Γαλλικά ως ξένη γλώσσα.