Εκτύπωση

Η Ελληνορθόδοξη Παιδεία που καλλιεργεί γενιές Ελλήνων είναι, κατά ένα μεγάλο μέρος, έργο σπουδαίο των Τριών Ιεραρχών, των Μυσταγωγών τής Ορθοδοξίας και των Γραμμάτων, τού Μεγάλου Βασιλείου, τού Γρηγορίου τού Θεολόγου και τού Ιωάννη τού Χρυσοστόμου.

Κατά τον Πρόεδρο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη "οι Τρεις Φωτισμένοι Πατέρες άνοιξαν τη χριστιανική αγκαλιά τους εγκαίρως και διορατικά, για να κλείσουν μέσα τον Ελληνισμό και να τον φιλιώσουν με την Ορθόδοξη Πίστη".

Αυτούς τους Τρεις Μεγάλους Σοφούς, οι οποίοι φώτισαν την Οικουμένη με ακτίνες από την αλήθεια τού Θεού, τίμησαν με σεβασμό και σεμνότητα οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023.

Παράλληλα, στο θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε από τα παιδιά ήταν έντονη η συγκίνηση κατά τη διάρκεια τού αφιερώματος στον δάσκαλο.

Στο υπέροχο τραγούδι "Αγαπημένη μου δασκάλα" τα μάτια βουρκώνουν, καθώς τόσο γλυκόηχα αποδίδεται, όπως και όλα τα τραγούδια τής χορωδίας, υπό τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Φιλιππίας Σακλαρίδου.

Το μεστό και ελκυστικό σενάριο επιμελήθηκαν η Υποδιευθύντρια κ. Νίκη Θεοδωρακοπούλου και η θεατρολόγος κ. Βασιλική Μουρίκη, η οποία ανέλαβε και την ιδιαιτέρως εκφραστική σκηνοθεσία.

Βεβαίως, η σκηνή ντύθηκε όμορφα πολύ και κατανυκτικά με την ξεχωριστή πάντοτε καλλιτεχνική παρέμβαση τού καθηγητή κ. Αντώνη Στρατούδη.

Τελικά, η επίγευση τής εκδήλωσης ήταν εξαιρετική και χάρη στις υποβλητικές προβολές τής καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Ασημίνας Στέφου.

Το πιο δυνατό χειροκρότημα απευθύνεται στους πρωταγωνιστές, τα παιδιά μας, που θέλουν να μαθαίνουν, που χαίρονται να δημιουργούν και που καταφέρνουν πάντα να κλέβουν τις εντυπώσεις!
Δείτε αναλυτικά τον εορτασμό μας εδώ.