Εκτύπωση

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 τα παιδιά όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού άφησαν για λίγο την τάξη τους και έκαναν μια πρωτόγνωρη και συναρπαστική βόλτα στο διάστημα!

Με τη βοήθεια τού φορητού ψηφιακού πλανηταρίου "Planetarium on the go", που στήθηκε στο Γυμναστήριο τού Σχολείου τους, μπήκαν σε ένα διαστημόπλοιο... Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο (Planetarium Οn Τhe Go), μοναδικό στο είδος του, είναι μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

Oι μικροί αστροναύτες τής Α΄ και Β΄ τάξης και ταξίδεψαν στους πλανήτες, τη Σελήνη και τον Ήλιο.

Επιπλέον, τα μεγαλύτερα παιδιά τής Γ΄ και Δ΄ τάξης παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα προβολή "Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης", στην οποία μια εξωγήινη οικογένεια αναζητά τον τέλειο πλανήτη για τις διαστημικές διακοπές της...

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ και Στ΄ τάξης είχαν μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία και έζησαν μια ξεχωριστή ημέρα Αστρονομίας, με την εντυπωσιακή προβολή "Ήλιος-το ζωντανό μας άστρο".

Δείτε αναλυτικά τη δράση στο παρακάτω βίντεο.