Εκτύπωση

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 τα τμήματα της ΣΤ’ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης Ανδρέας Λεντάκης, το οποίο έχει συσταθεί προς τιμήν τής ξεχωριστής αυτής προσωπικότητας στον πνευματικό και πολιτικό στίβο. Κύριος στόχος είναι η διάδοση του έργου και των αξιών του, καθώς και η συνέχεια της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

Πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο τής Αθήνας". Αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα για τη ζωή τού Ανδρέα Λεντάκη και το σπουδαίο του έργο. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια εικονική περιήγηση στην ιστορία και τις όψεις τού ιστορικού κέντρου τής Αθήνας. Συγκεκριμένα, γνώρισαν την Πνύκα, τον Παρθενώνα, τα Αναφιώτικα, την Πλάκα, το Ηρώδειο και πολλά ακόμη σημαντικά σημεία και κτήρια της Αθήνας. Παρατήρησαν την εξέλιξη του ιστορικού κέντρου τής πρωτεύουσας, από τα αρχαία χρόνια έως τη σύγχρονη εποχή, και συνέκριναν τις διαφορετικές ιστορικές περιόδους και διαπίστωσαν τις επιδράσεις στο αστικό τοπίο τής πόλης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ομαδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία βοήθησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές να επιβεβαιώσουν και να εμπλουτίσουν περισσότερο τις γνώσεις τους από την αρχική παρουσίαση. Το γνωστό σε όλα τα παιδιά taboo και η παντομίμα οδήγησαν σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό κλείσιμο της εκπαιδευτικής επίσκεψης. Τελικό στάδιο ήταν να απεικονίσουν οι ομάδες τη δική τους Αθήνα με σχέδια και σύμβολα.