Εκτύπωση

Το Σχολείο μας εκδίδει εορταστικά αφιερώματα με σκοπό οι μαθητές να τα επεξεργαστούν στην τάξη τους και να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα αυτών των εορτών εμπλουτίζοντας παράλληλα και τις γνώσεως τους.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο οι μαθητές μελέτησαν ένα έντυπο, το οποίο αναφερόταν στην Αγία Αναστασία τη Ρωμαία. Έμαθαν για τη ζωή και το θεάρεστο έργο της και ένιωσαν βαθιά συγκίνηση απ’ το γεγονός ότι εκκλησιάζονται σε έναν ναό που είναι αφιερωμένος σ΄ αυτήν. Δείτε εδώ το έντυπο.

Με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων εκδόθηκε ένα έντυπο, το οποίο αναφερόταν στη σημασία αυτής της γιορτής, στην ερμηνεία των παραδοσιακών εθίμων που υπάρχουν, καθώς και στην επεξεργασία βυζαντινών εικόνων, με θέμα τη Γέννηση. Στη συνέχεια οι μαθητές της Ε΄ τάξης επεξεργάστηκαν ένα αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες, τους Τρεις πατέρες της Εκκλησίας μας και συνειδητοποίησαν τη μεγάλη προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα. Μάλιστα η έκδοση αυτή περιείχε και σχολιασμό των σοφών λόγων τους απ’ τους ίδιους τους μαθητές. Δείτε εδώ το έντυπο των Χριστουγέννων και εδώ των Τριών Ιεραρχών.

Καθώς οι Άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσω σχετικού εντύπου να μελετήσουν τον Ακάθιστο ύμνο, να τον ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν πώς συνδέεται με την σωτηρία της Κωνσταντινούπολης. Δείτε εδώ το έντυπο.

Επιπρόσθετα, εκδώσαμε ένα αφιέρωμα για την εορτή του Πάσχα, Οι μαθητές έμαθαν για το πώς καθιερώθηκε η γιορτή αυτή και ερμήνευσαν ύμνους και βυζαντινές εικόνες. Δείτε εδώ το έντυπο.