Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού μαθαίνουν να εκτιμούν και να σέβονται την αξία τής φιλίας, ώστε να μπορούν στη ζωή τους να διαμορφώνουν στέρεες φιλικές σχέσεις. Αυτοί οι δεσμοί φιλίας αναπτύσσονται καθώς οι μεγαλύτεροι μαθητές τής Στ΄2 τάξης υποδέχονται τους μικρότερους τής Α΄2 τάξης στο σχολικό περιβάλλον.
Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 ο ζεστός και φιλικός χώρος τής βιβλιοθήκης τού Σχολείου γέμισε με χαμόγελα ενθουσιασμού, προστατευτικές αγκαλιές και τρυφερούς παιχνιδιάρικους χαιρετισμούς. Κάθε μαθητής  τής Στ΄ τάξης συμπλήρωσε και ζωγράφισε μαζί με τον μικρό μαθητή τής Α΄ τάξης που έχει αναλάβει μια πολύ όμορφη κάρτα με θέμα "Χτίζοντας γέφυρες φιλίας". Ήταν πράγματι μια υπέροχη στιγμή, καθώς διαπίστωσαν παρεούλα ότι, αν και η ζωή δεν είναι παραμύθι, οι καλοί φίλοι μπορούν να την κάνουν να μοιάζει με παραμύθι.
Το ίδιο ευχάριστα και δημιουργικά ένιωσαν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, όταν έφτιαξαν στην αίθουσα των Η/Υ το «Σπιτάκι τής φιλίας», ακολουθώντας ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει με πολύ μεράκι η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δ. Ανδριοπούλου. Έτσι, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός θαυμάσιου φιλικού δεσμού μεταξύ τους.