Εκτύπωση
Φιλία! Μια λέξη τόσο μικρή που κρύβει μέσα της τόσα πολλά: αγάπη, σεβασμό, αλληλοκατανόηση, εμπιστοσύνη, ανεκτικότητα, συνεργασία, υποχωρητικότητα…
Μια μεγάλη αγκαλιά είναι η φιλία!
Αυτό βίωσαν οι μαθητές τής Β΄2 και Ε΄2 τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, οι οποίοι στο πλαίσιο τής εβδομάδας φιλίας συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες τον μήνα Μάρτιο στην τάξη τους και συναντήθηκαν μεταξύ τους βάζοντας έτσι τα θεμέλια μιας γερής συνεργασίας.
Συγκεκριμένα, τα "δευτεράκι" διάβασαν στην τάξης τους βιβλία για τη φιλία και έφτιαξαν σε χειροτεχνία ένα μήλο, το οποίο έδωσαν σε έναν συμμαθητή τους γράφοντας επάνω τον λόγο για τον οποίο τον θαυμάζουν. Ακόμα μίλησαν για τρόπους ανάπτυξης ουσιαστικών φιλικών σχέσεων με άλλα σχολεία και άλλους λαούς.
Από την άλλη τα "πεμπτάκια" έχοντας οπλιστεί με τις αξίες τής φιλίας μέσα από σχετικά αναγνώσματα περίμεναν με ανυπομονησία τη μέρα που οι μαθητές τής Β΄2 τάξης θα τα επισκέπτονταν, καθώς τους είχαν ετοιμάσει και αναμνηστικές κάρτες.
Η μέρα αυτή δεν άργησε να έρθει. Η πόρτα άνοιξε και η τάξη πλημμύρισε από χαρούμενα παιδικά προσωπάκια. Τα "δευτεράκια" ήρθαν στα μεγαλύτερα παιδιά με τα χέρια γεμάτα γλυκίσματα και χειροποίητους κουραμπιέδες. Μια αμφίδρομη σχέση φιλίας-συνεργασίας γεννήθηκε με πρωταγωνιστές «μικρούς» και «μεγάλους»!