Εκτύπωση
Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στις 20 Μαρτίου 2018 στο μάθημα των Αγγλικών, συμμετείχαν σε δράσεις που σκοπό είχαν να αναδείξουν την σπουδαιότητα τής φιλίας.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης διάβασαν ένα απόσπασμα τής γνωστής ιστορίας “The Selfish Giant” τού Oscar Wilde, μίλησαν για τον εγωιστή γίγαντα και πώς αυτός άλλαξε. Στη συνέχεια έγραψαν μικρές φράσεις αποτυπώνοντας τα οφέλη τής φιλίας αλλά και τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης παρακολούθησαν ένα μικρό βίντεο αφιέρωμα στην ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε έναν μικρό πρόσφυγα από τη Συρία και τον συμμαθητή του στο γερμανικό σχολείο που παρακολουθεί. Μετά συζήτησαν για τη φιλία που πρέπει και μπορεί να είναι ανεξάρτητη από θρησκεία, φύλο και χρώμα. Στη συνέχεια τραγούδησαν το “Count on Me” τού Bruno Mars που τους ενθουσίασε και που αναφερόταν στις ιδιότητες ενός καλού φίλου. Επίσης παρουσίασαν μέσα στην τάξη άλλα παραδείγματα παρόμοιων συγκινητικών ιστοριών.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης εργάστηκαν πάνω σε παραδείγματα «καλών» φίλων μέσα από τα λογοτεχνικά βιβλία που έχουν διαβάσει, όπως είναι η καταπληκτική φιλία μεταξύ του Huck Finn και Tom Sawyer που είδαν στις σελίδες του βιβλίου τους “The Adventures of Tom Sawyer”. Ακόμα, τους δόθηκε από ένα κλειδί και έπρεπε να διακοσμήσουν και να γράψουν πάνω σε αυτό τα «κλειδιά» τής φιλίας! Με αυτά στόλισαν το ταμπλό τού Σχολείου και με τον τίτλο που συναποφάσισαν: “The Keys to Friendship!”
Οι μικρότεροι μαθητές γνώρισαν το πόσο σπουδαίο είναι να έχει κανείς φίλους μέσα από συλλογή μικρών βίντεο και τραγουδιών, ενώ αποτύπωσαν σε μικρές αφίσες τον καλύτερό τους φίλο.