Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner1821  gefyres green1  sxedia logo1a  facebook Instagram logo 2016
Εικόνες και στιγμές από την ιστορία τού Σχολείου μας και από την εφετινή σχολική χρονιά ξετυλίχθηκαν σαν ταινία στον ιστορικό χώρο τού Αρσακείου Μεγάρου, στη Στοά του Βιβλίου, κατά την παρουσίαση τού θεατρικού δρώμενου: «Ξετυλίγοντας το φιλμ τής σχολικής ζωής» από τους μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού.
Ο εκφραστικός λόγος, η παραστατική κίνηση, τα τραγούδια των μαθητών και τα κουστούμια, που είχαν άρωμα μιας άλλης εποχής, μας μετέφεραν σ’ ένα σκηνικό αλλοτινών καιρών και ζωντάνεψαν στη σκηνή παλιές Αρσακειάδες που κατέβαιναν από τα λαντό και τις βικτόριες στην οδό Πανεπιστημίου, δασκάλους που με την άσπρη κιμωλία χάραζαν στον μαυροπίνακα όρη, χερσονήσους και ολόκληρες ηπείρους για να διδάξουν γεωγραφία, απόφοιτες που τελειώνοντας τις σπουδές τους πήγαιναν όπου τις καλούσε το καθήκον για τη δημιουργία μιας καινούργιας Ελλάδας, καθηγήτριες Οικοκυρικών που μάθαιναν στις νεαρές μαθήτριες πώς να στρώνουν ένα τραπέζι και πώς να συμπεριφέρονται ευπρεπώς ως καλεσμένες, αλλά και τωρινές μαθητικές εικόνες, αγαπημένα στιγμιότυπα τής εφετινής σχολικής χρονιάς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φ.Ε.
Το σενάριο τού θεατρικού δρώμενου έγραψε η δασκάλα κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου, τη διδασκαλία των ρόλων και τη διοργάνωση τής εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι δασκάλες κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου και Κατερίνα Βασιλά, τη μουσικοκινητική έκφραση των μαθητών επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Γεωργία Τσιάκου και Μαρατίνα Αθανασίου, τη σκηνοθεσία η καθηγήτρια Θεατρολογίας κ. Δέσποινα Τσελίκα.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια που δίδαξε στους μαθητές η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ευγενία Βοτανοπούλου.
Παράλληλα, στην Αίθουσα Tέχνης λειτουργούσε έκθεση εικαστικών έργων, δημιουργίες των μαθητών, που φιλοτέχνησαν με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Μυρτώς Ψυχάκη.
Τον γενικό συντονισμό τής εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού κ. Βασιλική Ροδοπούλου.





Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31