Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Εικαστικών οι μαθητές τών Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν σειρά ομιλιών από την καθηγήτρια Εικαστικών κ. Μυρτώ Ψυχάκη με σκοπό τη γνωριμία τους με τον Vincent Van Gogh μέσα από την ιστορία της τέχνης, μαθαίνοντας για κινήματα και καλλιτέχνες που επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τον ζωγράφο.
Οι μαθητές, έχοντας μάθει για τη ζωή και το έργο τού Vincent Van Gogh, επισκέφθηκαν την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 το Μέγαρο Μουσικής, όπου ξεναγήθηκαν στη μεγάλη πολυμεσική έκθεση εικόνας και ήχου που παρουσίαζε τα έργα τού γνωστού ζωγράφου σε διαδραστική διάσταση, όπου 3.000 πίνακες, σκίτσα με κινούμενες εικόνες προβάλλονταν με ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας.
Τα παιδιά θαύμασαν την τέχνη τού μεγάλου Ολλανδού δημιουργού και κατάλαβαν ότι μέσα στα έργα του καθρεφτίζονται τα συναισθήματα και τα βιώματά του. Μέσα από μια ζωντανή πανδαισία ήχου και εικόνας που διεγείρει τις ανθρώπινες αισθήσεις, που διευρύνει τον νου με ένα μοναδικό τρόπο, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία, συνειδητοποιώντας την αξία και την προσφορά τής τέχνης.
Τέλος, οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων με το βιβλίο «Το καπέλο τού καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ» τής Φίλιας Δενδρινού «ταξίδεψαν» στη ζωή και στο έργο τού μεγάλου ζωγράφου. Με την καθοδήγηση τής συγγραφέως τα παιδιά, στη βιβλιοθήκη τού Σχολείου, αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις τόσο για το έργο τού Βαν Γκογκ όσο και για τη σημαντική παρουσία τής τέχνης στη ζωή μας.