Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner1821  gefyres green1  sxedia logo1a  facebook Instagram logo 2016
Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού παρουσίασαν γιορτή για τον επίσημο εορτασμό τής επετείου τής 28ης Οκτωβρίου στο θέατρο των Σχολείων. Η εκδήλωση είχε τίτλο "…Ελλάδες κλείνει κάθε ψυχή που ελεύθερα λαλεί…".
Τα παιδιά βίωσαν τα γεγονότα τής εποχής εκείνης μέσα από την προετοιμασία, τις πρόβες, τις παραστάσεις και συμμετείχαν με ωριμότητα, ευαισθησία και πολύ ενθουσιασμό στον εορτασμό.
Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο τής Άλκης Ζέη "Ο μεγάλος περίπατος τού Πέτρου". Ένας περίπατος από την ξεγνοιασιά τής παιδικής ηλικίας στην υπευθυνότητα τής ενηλικίωσης. Ένας περίπατος από την απλότητα και την ασφάλεια τής ειρηνικής ζωής προς την απρόσμενη ανατροπή της στην Αθήνα τής Κατοχής.
Το θεατρικό πλαισιώθηκε από τραγούδια που ερμήνευσε οι μαθητές τής χορωδίας τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού και ορχηστρικά κομμάτια που απέδωσε η ορχήστρα τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού.
Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε η υποδιευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού κ. Έλσα Κατσούλη. Την επιμέλεια τού θεατρικού ανέλαβαν οι δασκάλες κ. Έλσα Κατσούλη, Ζωή Θεοχάρη, Γιώτα Γιαννοπούλου. Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση τής χορωδίας είχε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φιλιππία Σακλαρίδου, ενώ τη διδασκαλία και τη διεύθυνση τής ορχήστρας η καθηγήτρια Μουσικής κ. Βαΐα Παπαγιαννοπούλου. Τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία των ρόλων ανέλαβε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Μόνικα Κολοκοτρώνη. Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Μυρτώ Ψυχάκη. Με την προβολή εικόνων και ταινίας ασχολήθηκε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Χρύσα Καρπούζου. Την  οργάνωση και τον συντονισμό είχε η Διευθύντρια του Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού κ. Βασιλική Ροδοπούλου.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30